Olof Lindberg är ny platschef på Nalovardo sedan 2 maj.
Han kommer närmast från en tjänst som anläggningschef på Lindbäcksstadion i Piteå.

– Nalovardo är en pärla med outnyttjad potential, det känns fantastiskt kul att nu få vara med och utveckla verksamheten, säger Olof.

Bröderna Patrik, Daniel och Marcus Abrahamsson tog över Nalovardo för tre år sedan. Trots pandemin har trion lyckats locka många nya besökare och höjt beläggningen på stugby och camping samt fått i gång en träningsverksamhet för alpint under försäsongen.

– Vår vision är att utveckla Nalovardo till en etablerad skidort. När anläggningen nu varvat upp blev det naturligt att anställa en platschef som kan avlasta oss i ägargruppen och ha fullt fokus på driften året om. Olof har helt rätt kvalifikationer och erfarenheter från tidigare uppdrag, inom bland annat turism, alpint och personalfrågor. Han har det som krävs för att tillsammans med oss ta Nalovardo till nästa nivå, säger Patrik Abrahamsson, VD och delägare på Nalovardo AB.

Hej Olof, Vem är du?
Jag är en 58 årig Gällivaregrabb som bor i Piteå med min fru och en dotter på 12 år.
Vi gillar uteaktiviteter året runt och all typ av skidåkning. Med en fru som är idrottslärare gäller det att hålla sig i form så risken att ni möter mig på en löprunda är överhängande 😊 Jag har tidigare tävlat alpint i många år och gick skidgymnasiet i Gällivare i början av 80-talet.
Jag är en person som trivs med andra människor och har lätt för att skapa personliga relationer.

Tidigare jobb och erfarenheter?
Som utbildad marknadsekonom har jag genom åren haft förmånen att få arbeta som bland annat utesäljare, regionansvarig, produktansvarig, marknadsförare, restaurangchef mm.
I Åre där min dotter är född och uppvuxen jobbade jag som kontorschef på Swedbank och senare som operations manager på ONE CC, Åre. Daglig drift, personalfrågor och aktiv säljledning var gemensamma nämnare för bägge tjänsterna.
Innan flyttlasset gick till Piteå hann jag med att jobba åt Skistar i Åre vilket gav mig många nya erfarenheter av skidbranschen i Sverige. De senaste åren har jag jobbat åt Piteå kommun som anläggningschef på Lindbäcks stadion. Dessutom är jag faktiskt brandman så om man behöver förstärkning på kåren i Sorsele så är jag på!

Varför sökte du jobbet som platschef på Nalovardo?
Jag ser en fantastisk utvecklingspotential i anläggningen och det verkar som att bröderna Abrahamsson har en tydlig vision och ett bra tänk kring utvecklingen av Nalovardo. Precis sånt som jag trivs och frodas i.
Många pratar väl om skidanläggningen, så när en nära släkting som tränar alpina skidlag pushade mig att söka tog jag chansen!

Vad är dina tankar och visioner för Nalovardo så här långt?
Självklart vill jag att vi i framtiden ska utvecklas till en året runt anläggning med både vinter och sommaraktiviteter, fler liftar och mer boende.
Men man måste börja smått och värna om de gäster som redan finns genom att se över det vi redan har och börja där.

Att förädla skidåkningen med fler och bättre nedfarter/offpist och ordentliga snöfång för att säkra och förlänga säsongen kommer självklart högt upp på listan. Sen vill jag utöka öppettiderna, utöka träningsverksamheten på försäsongen och utveckla aktivitetsutbudet samt fortsätta upprustningen av anläggningen.

Vad är känslan just nu?
-Min känsla är jättegod. Jag vill gå all in och ser redan fram emot att få dra igång vintersäsongen!