FB Pixel

Tips på vandring och utflykter runt Nalovardo

I Nalovardo finns vandring som passar alla – här rör du dig genom mäktiga urskogar och över lågfjällets vidder. Området klassades som naturreservat 1992 och bjuder på varierad terräng, forsar och älvar, dalar och höjder.

Från bergets högsta punkt 762 meter över havet har du en imponerande utsikt som sträcker sig till Norges bergstoppar i väster.

Barnvänlig familjetur

Vandra från dalstationen upp till toppstugan. Hit tar du dig även med bil via Nalotoppens bilväg. På sensommaren hittar du gott om hjortron och vid Nalovardotjärn finns fina eldplatser, ta med egen ved och tänk på brandrisken. För dig som inte fått nog av fjällturen finns stigar till Borgjaur, fem kilometers vandring från dalstationen. Glöm inte att packa med dryck, snacks och varma kläder – vädret kan snabbt skifta och det behövs fikapauser och extra energi.

Utflykter och sevärdheter

Från Nalovardos stugby har du nära till ett rikt utbud av utflykter. Under sommarmånaderna erbjuder Skibikken familjevänligt strandliv i fjällmiljö, ca 15 minuter med bil från Nalovardo.

Gimlegolts kallas Sorseles eget Grand Canyon och är ett naturreservat med en imponerande dalgång med 25 meter lodräta klippväggar. Hit tar du dig med bil på 30 minuter.

Brudslöjan bjuder på vacker utsikt och ett spektakulärt vattenfall. Vandringen är bitvis brant och krävande, men väl värt insatsen.

Har du vägarna förbi Ammarnäs är Potatisbacken ett självklart pitstop. Platsen har utsetts till ”Sveriges åttonde underverk” av lyssnare på Sveriges Radio P4, ta en välförtjänt paus på grillplatsen på toppen och njuta av utsikten.

Ännu fler vandrings och utflyktstips hittar du på Visit Sorsele.