När jag frågar Anna, ny receptionsansvarig på Nalovardo vad hon mest ser fram emot när säsongen drar igång så svarar hon snabbt:
-”Allt!”
Hon har tidigare jobbat extra på anläggningen, så hon blev glad att hon fick frågan när de sökte en person med större ansvarsområde.
-”Det känns kul att få bli mer insatt i verksamheten och vara med i utvecklingen av Nalovardo.”

Vem är Anna?
Jag är en 33 årig tjej från Sorsele som bott här hela livet förutom de åren jag gick gymnasiet i Lycksele. Tidigare har jag jobbat på bland annat Ica, grillen, hemtjänsten, ungdomsgården och som extrapersonal här på Nalovardo. Men jag kommer senast från barnomsorgen där jag har jobbat i väldigt många år.
Min lediga tid tillbringar jag helst med mina två barn men umgås också gärna med övrig familj och vänner. Jag sjunger i Sorsele kören och hänger lika gärna i stan som ute i skogen vid en eld.
Jag har även en kombinerad hobby/verksamhet som nagelteknolog.

Vad kommer din huvudsakliga syssla på Nalovardo att vara?
Jag kommer att vara receptionsansvarig och hålla koll på både bokningar och beställningar. Ni kommer nog se mig mest i Dalstugan, både i kassan och i köket.
Sedan har jag fått höra att jag ska stå för underhållningen, haha!
Nä, men jag har tidigare varit engagerad i föreningar och jobbar ideellt med aktiviteter för barn och ungdomar. Allt från små stjärnor och talangjakt till ansiktsmålning och sport. Så tanken är väl också att jag ska anordna mer aktiviteter här på Nalovardo.

Vad är Nalovardo för dig?
Skidparadiset. När man var yngre var det ”det bästa stället som fanns” och man tillbringade varje ledig dag här. Man blir ju lätt hemmablind men det är ett ställe som är viktigt för samhället och turismen. Därför är det så roligt att det nu är nya ägare som vågar satsa, göra förändringar och utveckla det till något ännu bättre.

Hur skulle du beskriva Nalovardo till en som aldrig varit här?
Det är otroligt vackert, alla årstider. Nalovardo är en skidanläggning med väldigt bra backar och varierande åkning, nära till skoterleder och längdspår under vintern.
Allt ligger nära och det finns möjlighet till bra boende, mat och fika.  Även för de som inte åker utför finns det fina möjligheter till att vistas utomhus. Sedan får man inte glömma att det finns fina möjligheter under sommarhalvåret med närheten till naturen, vandring och fiske.

Sista frågan.
Slalomskidor eller snowboard?

Skidor!

Intervju och foto:
Jonna Eriksson, Skymta AB