Viktor Gustafsson tar nu rollen som driftansvarig på Nalovardo.
Han har tidigare jobbat en säsong och är tacksam över möjligheten att få vara med och utveckla och driva anläggningen framåt!

Vem är Viktor?
En skellefteåbo som gick träindustri på gymnasiet. Jag har varit proffs inom MMA så det har styrt en stor del av mitt liv. Jag flyttade från Skellefteå till Umeå på grund av träningen och har även bott en period i Thailand för att träna och tävla i thaiboxning.
Som ung vuxen har det mesta kretsat kring kampsport och träning så det har varit lite av min identitet.  Idag ser livet helt annars ut. Jag är pappa till världens bästa fyraåring, kompis och arbetare.
I Umeå träffade jag en Sorseletjej och eftersom träningskarriären var färdig kände vi att det var passande att flytta till Sorsele. Jag jobbade åt ett bolag i Umeå som även har en verksamhet här i Sorsele så jag så fick behålla mitt arbete med samma arbetsuppgifter.
När vi besökte Sorsele tidigare så blev mitt intryck större och större för varje gång. Det är litet till kärnan men rör man sig utanför så har man stora ytor och ett unikt landskap med fina vattendrag och egen fjällmiljö. Det var wow-känsla över hur fint det var och folk var väldigt öppna och välkomnande.

Vad har du för relation till Nalovardo och utförsåkning?
Jag minns hur förvånad jag blev första gången jag besökte Nalovardo. Jag hade fått en beskrivelse över skidanläggningen och förväntade mig en liten kulle, men när jag sedan åkte upp på toppen för första gången så förstod vilket fjäll det var! När vädret är klart har man en av de bättre vyerna man kan ha.

Jag har åkt snowboard sedan jag var sex år så det är ett stort intresse jag har.
I yngre dagar åkte jag runt på olika skidanläggningar med mina föräldrar under vintrarna och i högstadiet gick jag på en idrottsskola där vi varje år fick åka till fjällen under tre veckor, så jag har provat många olika skidanläggningar. I och med att man utvecklas i åkningen så ställer man också mer krav på backarna och de åk som går att få. Där tycker jag att Nalovardo kan leverera riktigt bra med dess höjd och bredd på berget. Det finns åkning för alla, både när det gäller offpist och pist.

Av intresse och nyfikenhet så jobbade jag som liftskötare här på Nalovardo en säsong.
Jag tyckte det var väldigt roligt så jag tog på mig så många arbetspass jag bara kunde.
En rolig del av jobbet som jag inte räknat med var alla möten och positiv respons man får av de turister som besöker anläggningen. Jag tyckte även det var intressant att få se hur allt fungerade och var gärna med på underhåll och reparation av liftarna. Även i skiduthyrningen hann jag vara en del.

Vad ser du mest fram emot när det gäller jobbet som driftansvarig?
-Det är den här utmaningen jag fått. Jag är en person som behöver något som driver mig framåt där jag kan utvecklas och bli bättre. Känslan när jag fick den här tjänsten liknar det driv jag hade på insidan i min karriär inom sporten och jag känner att jag kan dra nytta av mitt tankesätt från den tiden. Jag är otroligt glad över att jag får chansen att utvecklas tillsammans med en verksamhet som också håller på att utvecklas. Det är helt rätt tid att få kliva in i verksamheten då det är mycket på gång och utifrån min personlighet och de intresset jag har för utförsåkning så tror jag att rollen som driftansvarig kommer att passa mig bra. Det var Daniel som pushade mig att söka tjänsten så det kan väl hända att han såg att jag var väldigt driven och framåt.
Jag är så taggad och vill att säsongen ska dra igång nu!

Vad kommer dina främsta arbetsuppgifter att vara?
Det är att se till att driften är igång. Att alla som jobbar här är på sina platser, vet vad dom ska göra och att det blir en trivsam arbetsplats för alla.
Jag hoppas kunna göra så mycket som möjligt annars! Jag har varit med när de kört pistmaskinen så i mån om tid så hoppas jag även att jag ska hinna lära mig och göra det.

 

Foto och intervju: Jonna Eriksson/SKYMTA AB